det gamla

jag ligger i mitt gamla barndomsrum hemma på diamantvägen. inget ser ut som förr, jag är bara här för jullov. sängen är liten och otroligt obekväm och det hänger en ful gammal lampa i taket. jag drar min hand sakta över väggen samtidigt som jag blundar. jag minns tavlorna som hängde där, alla foton, alla mina minnen. det känns så konstigt, som om jag inte känner mig hemma längre. är jag en gäst eftersom detta numera är ett gästrum? det är en lustig känsla och nästan lite smått obehaglig.
jag tog bilen en dag för att åka till växjö, en stad som innefattar tre otroligt viktiga år för mig, min gymnasietid. jag kör förbi den gamla skolan och jag känner hur det hugger till i mig. det skulle kunna vara de tre bästa åren i mitt liv, hittills. jag lärde mig så otroligt mycket under den tiden och växte som människa. det går fort när man har roligt. för fort.
nu står jag här halvvägs genom min högskoleutbildning vilket betyder att om 1½ år står jag med båda fötterna ute i arbetslivet. är jag redo? jag tror inte att mitt liv innefattar ordet redo längre. det är en galen tanke, och varje gång jag tänker på det så sprider det sig en pirrande känsla genom hela kroppen. jag har ingen aning om var jag kommer befinna mig då och det är antagligen det som gör det skrämmande och spännande på samma gång.
tillbaka på diamantvägen så sitter jag nu i lillebror rum, jag stannar upp för en stund och tittar mig runt. blundar och drar ett djupt andetag. jag känner en känsla som jag alltid försöker förtränga, vetskapen om att det här antagligen aldrig kommer vara mitt hem igen. jag blir rädd. många gånger är det som om någon annan lever mitt liv och jag står bredvid och bara tittar på. som om tiden i mig har stannat men utanpå fortsätter. som om jag borde ligga i mitt tonårsrum, och titta på min vägg fylld med de vackraste av minnen samtidigt som gråter till lars winnerbäck bara för att liv är så otroligt fint.
jag gråter inte av sådana anledningar längre. det är som om det inte går längre. tills idag. jag grät av lycka idag för att jag äntligen fick krama om min allra syster, världens bästa.
imorgon är det sista dagen på det här året och jag ska njuta. jag har lovat mig själv att nästa år ska jag stanna upp och andas lite oftare. jag kände också att en utlandssemester är ett otroligt bra nyårslöfte.
Gott Nytt År! önskar alla en lika bra kväll som jag kommer ha.